Skip to main content
5e Biestse bier klaar voor onthulling

5e Biestse bier klaar voor onthulling


Het heeft even op zich laten wachten, maar op vrijdag 13 oktober onthult het Biests Biercollectief haar 5e bier tijdens het bierevenement LokaalSpeciaal in Café Ome Toon. Een speciaal speciaalbiertje, want het werd gebrouwen door 5 stoere Biestse brouwvrouwen. Loes, Mariska, Nanda, Carla en José zijn de ‘geestelijk moeders’ van het biertje en ontwikkelden het samen met bierbrouwer Arno Rijkers van brouwerij Hoppa. Het bier, dat inmiddels al een week of 10 heeft liggen rijpen, is nu klaar om geproefd te worden. De dames hebben deze week een voorproef gedaan en zijn zeer content met het resultaat. En naast de smaak is ook weer een unieke naam aan het biertje gekoppeld. Ook die naam wordt op 13 oktober bekend gemaakt.

“Het biertje moest zeker geen flauw wegdrinkertje worden” vertelt Mariska. “We kregen al vaak genoeg naar ons hoofd geslingerd dat we maar een rosébiertje of een radlertje moesten maken. Nou dat is het dus zeker niet geworden.” Op de voorproefavond die afgelopen week werd gehouden, hebben de dames het bier geproefd. En met succes want ze gaven groen licht voor de bierrelease die binnenkort plaatsvindt in Café Ome Toon.

Nieuw bier, nieuwe naam
Een andere vraag die veel Biestenaren bezig houdt is hoe het nieuwe bier zal gaan heten. Het schaart zich in een rijtje van 4 eerdere bieren: De Witten Huib (vernoemd naar Willem Huijbrechts), Toon IX (een verbastering van patroonheilige Antonius van Padua), de Sus (naar dorpsherder Franciscus Verhoeven) en Drika (naar Drika van de Pas).  Wat die naam gaat worden is nog geheim. Voor de dames was het echter meteen helder. “We hebben gekozen voor een in onze optiek heel toepasselijke naam voor ons bier en daarmee ook het eerbetoon aan een vroeger Biestenaar.” zegt Mariska. “Maar wat die naam precies is … ook daar moet je gewoon voor langskomen!”

Meer bier op Lokaal speciaal 
Natuurlijk kan het nieuwe bier op de avond zelf geproefd worden. Maar er is nog veel meer lekkers op biergebied. Op deze avond wordt namelijk ook de 2e editie gehouden van LokaalSpeciaal, het bierfestival waarbij je kan genieten van veel verschillende bieren (en dit keer ook een aantal bockbieren) uit de regio. Kortom een must voor de echte bierliefhebber.

Lokaalspeciaal en de onthulling van het nieuwe damesbier vinden plaats op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur in Café Ome Toon.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?