Skip to main content
Kerstroute in Biest
Geschreven door: Mariska Intven

Kerstroute in Biest


Heb je het al gehoord? Dit jaar gaan wij de allereerste ‘Biestse kerstroute’ organiseren! Tussen 23 december 2023 en 6 januari 2024 kan iedereen (gratis) een route wandelen of fietsen, langs de kerstversieringen in ons mooie Biestse kerstdorp.
Het Eekhofplein in kerstsferen

Wat is het idee?

Alle inwoners, verenigingen & bedrijven, van zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Biest, kunnen zich aanmelden voor de route. Vervolgens breng je je huis of tuin in kerstsfeer! Maak bijvoorbeeld een eigen kerstcreatie en plaats deze zichtbaar in de voortuin, op de voordeur of voor het raam.  Wij denken aan een dorp vol kerststallen, knutselwerkjes, lichtjes etc.  Maar misschien dat je zelf nog wel veel leukere ideeën hebt.

Alle deelnemers ontvangen bovendien een kerstafbeelding die je bij de kerstcreatie geplaatst kan worden, zodat het gelijk herkenbaar is dat je mee doet.

De route

Als alle aanmeldingen binnen zijn, wordt er een route gemaakt. Deze route verspreiden voor 23 december, onder alle inwoners van Biest-Houtakker. Ook zullen we de route hier op de website plaatsen.  Op de routekaart worden ook de kerstafbeeldingen afgebeeld die bij de kerst creaties staan, zodat iedereen gericht kan zoeken.

Op ieder moment van de dag en op elke willekeurige plek kan je starten aan de route. Je bepaalt zelf of je de hele route wil lopen of een deel daarvan.

De kerststal bij Ome Toon

Aanmelden voor de Biestse kerstroute

Aanmelden kan tot 10 december. Die kun je doen via: kerstroutebiest@gmail.com of door een berichtje te sturen naar één van ons. Vermeld hierbij je naam en adres. Aanmelding is alleen nodig wanneer je je huis versiert en deelneemt als adres in de route. Wil je de route gaan fietsen of wandelen dan hoef je je dus niet aan te melden.

Inspiratie

Zoek je nog inspiratie of mooie voorbeelden? Kerstcreaties kan je al maken van wc-rollen, plastic flesjes, playmobil, hooibalen, licht versieringen, kerstbomen. Ook Pinterest kan je helpen nog meer ideeën op te doen.

Wat ons betreft kan het niet gek genoeg! Wij zijn enthousiast. Jullie ook? Laten we er samen een mooie nieuwe dorpstraditie van maken.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Neem vooral contact met ons op.

Mariska lntven | 06-20985461
Jolijn de Nijs | 06-42681332

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?