Skip to main content
Jazeker … een fonkelnieuwe website
Geschreven door: redactie

Jazeker … een fonkelnieuwe website


Je ziet het goed! Biest-Houtakker.eu is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Na 10 jaar trouwe dienst is afscheid genomen van de oude website. “En dat werd tijd ook!” vertelt Lennart de Graaf van Stichting Wel Gement. Samen met Leran Parren van de coöperatie Biest-Houtakker en Van Laarhoven ICT realiseerden ze de nieuwe site. Weer helemaal up-to-date als het gaat om zowel technologie, mogelijkheden alsook veiligheid.

“Na 10 jaar was het echt tijd voor een nieuwe website” vertelt Lennart de Graaf. Hij was één van de personen die de eerste Biestse website destijds oprichtte. “Enerzijds omdat de tijden zijn veranderd. Inmiddels heeft iedereen wel een mobiel op zak en daardoor is het bekijken van de site op die mobiel ook enorm toegenomen. Wie dat met onze oude site wel eens gedaan heeft, weet dat dat geen pretje was. En dat is nu dus opgelost. Anderzijds had de site inmiddels ook echt ‘ouderdomsverschijnselen’. Zo werd het steeds ingewikkelder om alles in de lucht te blijven houden omdat ondelen niet meer ondersteund werden of niet meer konden worden geupdated. En dat laatste heeft natuurlijk ook gevolgen voor de veiligheid van de website.”

Nieuwe redactie
Bij de ontwikkeling van de nieuwe website is er niet alleen aandacht geweest voor de bezoeker van de website.  “Juist het vergemakkelijken van het toevoegen van nieuwe artikelen was een belangrijk punt. Redacteurs vinden is al moeilijk genoeg, dus als het plaatsen van nieuwe artikelen dan ook nog eens complex is, haken mensen al snel af. Gelukkig is dat ook een stuk simpeler geworden.”vertelt Lennart. Toch is daarmee de kous nog niet af, want artikelen schrijven zichzelf natuurlijk niet. “Daarom zijn we blij dat we ook weer wat versterking hebben gekregen in onze redactie. Geert van Coenen, die ook al veel artikelen schrijft voor de Hilverbode heeft de rol van hoofdredacteur op zich genomen en daarnaast zijn ook Karien Steenbakkers en Laura Veerman aangehaakt om zich met name te storten op de socials zoals Facebook en Instagram.”

De puntjes op de i
De nieuwe website is dus in de lucht en is volledig functioneel. Toch moet er nog wel het een en ander gebeuren. “We hebben een hele goede poging gedaan om alle informatie van de oude site te bekijken, te selecteren en waar nodig weer up to date te krijgen” vertelt Leran Parren, één van de andere leden van de werkgroep Biest.eu. “Dat is voor een groot deel gelukt en we zijn heel tevreden met wat er nu bereikt is. Tegelijkertijd weten we ook dat er zo hier en daar nog wel wat puntjes op de i moeten. Zo zullen een aantal teksten zeker nog verder worden uitgebreid maar wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan mooie fotos van in en om het dorp die we op verschillende plaatsen op de website zullen gaan plaatsen.” Overigens is de nieuwe website natuurlijk maar het begin.

Van Laarhoven ICT
De website is ontworpen en geïmplementeerd door van Laarhoven ICT uit Diessen. “In plaats van zelf een site op te zetten, is het handiger dat aan de professionals over te laten. Na verschillende partijen te hebben bekeken kwamen we uit bij Van Laarhoven. Op technisch vlak lukt het alle aanbieders wel om de website in de lucht te krijgen, maar Van Laarhoven sprong er wel positief uit als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Er wordt niet enkel vanuit een commercieel oogpunt ondernomen, maar er is aandacht voor lokale sociale organisaties zoals de coöperatie. Door bijvoorbeeld afspraken te maken over zelfwerkzaamheid bij het aanleveren van fotomateriaal en het aanbrengen van content kon de website kostenvriendelijk worden gerealiseerd.”.

Samen doorontwikkelen
Alhoewel de website klaar is en de redactie weer naar hartelust kan schrijven, ontwikkelt de werkgroep Biest.eu samen met van Laarhoven nog wel door. Zo is een systeem in de maak dat het zorgen dat berichten beter gedeeld worden over de verschillende communicatiekanalen (de website, Facebook, Instagram, etc). Niet alleen voor de website van Biest-Houtakker, maar ook voor andere sociale organisaties en verenigingen. Ze kampen allemaal met het probleem dat niet iedereen meer te bereiken is op één specifieke manier, “Waar we vroeger primair via de website communiceerden, moet dat nu op veel meer plekken. Natuurlijk op de socials, maar denk bijvoorbeeld ook aan zaken als Whatsapp, een papieren of digitale nieuwsbrief enzovoorts.” De ontwikkeling van een stukje ondersteunende functionaliteit is nog in volle gang en zal naar verwachting in de loop van het jaar actief worden.

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?