Skip to main content

Verenigingen en organisaties

Sport

Biestse boulers

Als je boulen leuk vindt.

We dagen je uit de eerste stap te zetten. Meld je aan bij onze jeu de boule club met een 25 jarige gevestigde naam
jeu de boule club: “de Biestse Boulers”.

Voor informatie of aanmelding:
Cees de Kok 0633857181 of cdekok@caiway.net

Kom gerust eerst proberen voor je lid wordt.

 

Recreatief Volleybal (Senioren)

Op maandagavond speelt een groep recreatieve senioren dames- en herenvolleyballers een fijn potje volleybal in de gymzaal. Dit gebeurt onder het toeziend oog van bewegingscoach Clary van de Pas. 

Wil je het ook een keer proberen? Meld je dan bij Janske van Aaken (janskeaaken@hotmail.com). Veel volleybal ervaring is geen must want gezelligheid staat voorop. 

Fit me Claartje

Claartje van de Wouw is al jaren sportcoach voor verschillende groepjes sporters in de Biest. 
Ma avond: fitness
Wo avond: …..

Ook weer helemaal in topconditie komen? Neem dan contact op via <hiereen@emailadres.nl>

Verenigingen en clubs

Biests Bier Collectief

We brouwen de dorpsbieren Witten Huib, Toon IX, Sus en Drika en we organiseren regelmatig activiteiten om de verschillende speciaalbieren uit onze regio te ontdekken zoals bierproefavond LokaalSpeciaal, Bier & Bikken en de uitstapjes naar de verschillende lokale brouwerijen. 

Word ook lid, doe mee aan de activiteiten en ontvang op de koop toe ook nog een Biests bierpakket. 

Meer info: https://www.facebook.com/BiestsBierCollectief of mail ons op info@welgement.nl

Biestse Vrouwen Actief

De BVA is een groep dames van gevarieerde leeftijd die staat voor: Plezier, gezelligheid, sportiviteit, educatie en creativiteit.

Ieder verenigingsjaar is er een nieuw programma met maandelijks een activiteit waaraan u vrijblijvend deel kunt nemen, zoals Gastsprekers, Herfstwandeling, workshop, kerstviering, bingoavond, excursie, fietstocht, jeu de boules. (maar ook nieuwe ideeën zijn welkom). 

Lijkt u het leuk om lid te worden en vrijblijvend aan de activiteiten van uw keuze deel te nemen, dan heten wij u van harte welkom.

Voor info en/of opgave: mgeboers12@gmail.com               06-45221486

Gilde Onze Lieve Vrouwe Broederschap

Het in 1790 opgerichte schuttersgilde van het dorp. Het gilde houdt zijn wekelijkse schietavond op donderdag in dorpsgebouw De Gemeynt.

Tuurlijk !
Aanvullend op hetgeen boven staat:

Het gilde schiet elke donderdag aanvang 20.00 met handboog op doel (25 meter). Dat doen we in ons gildehuis De Gemeijnt op sportpark de Stevort. Aspirant schutters en aspirant gildebroeders zijn welkom om te komen kijken en het sociale schuttersgilde te ervaren. Sportiviteit, traditie en gezelligheid zijn enkele kenmerken van de oudste vereniging van Biest-Houtakker.

Info kun je krijgen via olvr-broederschap@caiway.net.

de Jeugd van tegenwoordig

De JvT is een groep van zo’n 20 jongeren (leeftijd 1ste tot en met de 4de klas van het voortgezet onderwijs) die regelmatig leuke activiteiten organiseert met als doel elkaar regelmatig te blijven ontmoeten, ook al gaat ieder zijn eigen weg op de middelbare school. 

De avonden vinden om de twee weken plaats op vrijdagavond van 19-21 uur in ons jeugdhonk in De Gemeynt. Ze worden georganiseerd door de jongeren zelf met hulp van seniore werkgroepleden en ouders. Denk daarbij bv. aan een spooktocht, bubblevoetbal, lasergame, quiz, kampvuur, BBQ, etc.

Meer info of lid worden? Neem contact op met Rian Vingerhoets ( rianvingerhoets@gmail.com of 06-20546871)

K.P.J.

KPJ Biest-houtakker is een vereniging voor en door jongeren en bestaat  op dit moment uit een grote groep jongens en meiden tussen de 18 en 30 jaar. Maandelijks staan er activiteit op de planning, zoals een gezellige huifkarrentocht, een avondje bowlen tot samen op stap gaan. 

Een lidmaatschap voor de vereniging bedraagt  €25,00 per jaar. Hiermee profiteer je als lid van voordelige tarieven bij de activiteiten. We willen ook niet-leden aanmoedigen om deel te nemen aan deze activiteiten. Niet leden zijn ook welkom bij de activiteiten, maar betalen bij activiteiten geen gereduceerd tarief. 

Heb je vragen of wil je ook lid worden van de KPJ? Vul dit inschrijfformulier in of mail en scan een foto naar: kpjbiesthoutakker@gmail.com.

Overige groepen

Repair cafe

Weggooien? Echt niet!

Te veel spullen belanden onnodig bij het vuilnis. Vaak zijn ze simpel te repareren. De werkgroep Repaircafé Biest-Houtakker repareert/herstelt spullen vanuit een duurzaamheidsgedachte. We doen dat met zaken als kleine meubels, fietsen, elektronica en kleding. Dit gebeurt op één van de jaarlijks 6 bijeenkomsten op zaterdagmiddag van het repair Café in Café Ome Toon. 

Ben jij ook een handige klusser, kun je overweg met een soldeerbout, is een zoompje in een broekspijp leggen kinderspel of fix jij zonder problemen een handrem? Kom dan ons Repair Café team versterken. 

Neem voor meer informatie of deelname contact op met coordinator Kees Mertens.

Werkgroep Energie

Werkgroep Biestse taol

Wè zeetie nouw? 

Word jij ook blij van het Biests dialect? Wij zijn een klein clubje Biestenaren die het belangrijk vinden dat het Biests dialect niet verloren gaat. We adviseren op verzoek van dorpsgenoten over teksten en schrijfwijze. Denk aan carnavalsmotto’s of teksten op borden of wagens. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor de dialectwoorden die regelmatig aangeplakt zijn op de Ziezuil bij de kerk. 

Wilde d’r ôk bè? Neem dan contact op met Jos Vingerhoets.

Buurten en buurtverenigingen

De buurtverenigingen organiseren op regelmatige basis activiteiten voor haar leden. De meeste gezinnen die in een buurt wonen zijn lid van hun buurtvereniging. Het is gebruikelijk dat nieuwe inwoners worden welkom geheten door de buurtvereniging. Wilt u lid worden of contact opnemen met een buurtvereniging, zoek dan de contactpersoon van uw buurtvereniging in onderstaande lijst. 

Buurtvereniging d’n Houtakker

Contactpersoon:
Arie Liebregts
ajhmliebregts@gmail.com

Buurtvereniging de Vurhaai

Contactpersoon:
Ruud van de Pas
Ruud_vd_Pas@hotmail.com

Buurtvereniging ’t Vossenhol

Contactpersoon:
Koen van Lith
k.van.lith@paligroup.nl
+31 6 11102981

Buurtvereniging d’n Ekker

Contactpersoon:
Patrick Vennix, Perry van Gestel, Karin Hoeks
buurtverenigingdenekker@gmail.com

Buurtvereniging ’t Dèèkend

Contactpersoon: 
José van Breda
+31 6 30310552

Buurtvereniging de Vurbiest

Contactpersoon:
Jeanne Vingerhoets
Vingerhoetjes@gmail.com
+31 640330604

Buurtvereniging ’t Biestend

Contactpersoon:
Wilma Boers
+31 6 46122314