Skip to main content
Tini Vromans en Theo de Graaf ontvangen zilveren erespeld van parochie
Geschreven door: Lennart de Graaf

Tini Vromans en Theo de Graaf ontvangen zilveren erespeld van parochie


 

kerkpadua Op zondagochtend 14 juni werd in de Biestse kerk de jaarlijkse st. Antonius van Padua viering gehouden. Deze mis is normaliter al feestelijk, echter deze keer was de mis nog specialer. De reden hiervoor was dat de mis ook werd aangegrepen om de vertrekkende bestuursleden Theo de Graaf en Tini Vromans te bedanken. Tini en Theo, beide al meer dan 25 jaar actief in het bestuur, werden door pastoor Barberien bedankt voor hun inzet voor de Biestse parochie.

 

 Na afloop van de mis werden de kerkgangers uitgenodigd voor het traditionele “kopje koffie met wat lekkers” in restaurant Wok Garden. Tijdens de koffie werden Tini en Theo toegesproken door mede bestuurslid Corrie Priems. Hun staat van dienst werd samengevat en bleek bij beide een indrukwekkende lijst. Tini heeft zich met name op het bouwkundige vlak ingezet, wat voor Biest-Houtakker heeft geresulteerd in een kerkgebouw dat in pico bello staat verkeert. Bij Theo werden o.a. zijn bijdragen aan de woord- en communiediensten, de vormselwerkgroep en zijn taak als secretaris geprezen.  Als dank ontvingen beide uit handen van Cees van Hoof een schildering gemaakt op een houten paneel dat oorspronkelijk afkomstig is uit de kerk, maar dat bij restauratie vervangen diende te worden. Daarnaast ontvingen beide heren ook de zilveren erespeld van de parochie voor hun uitzonderlijke verdiensten.

Volgens de statuten mag een persoon slechts 8 jaar zitting hebben in het parochiebestuur. Bij gebrek aan kandidaten is dat bij Theo en Tini dus flink wat langer geworden. Wat Theo en Tini betreft had dat zelfs nog wat langer mogen duren. Het bisdom heeft echter aangegeven dat zij het wenselijk vonden om voor opvolging te gaan zorgen. Volgens mede bestuurslid Corrie Priems komt het afscheid echter wel op een vervelend moment, omdat er spannende tijden voor de parochie aanbreken. Er blijkt namelijk sprake van een herindeling van parochies, wat in de praktijk zou kunnen resulteren in een nieuwe grotere parochie waarbij geen diensten en vieringen meer plaats zullen hebben in Biest-Houtakker. Dat is volgens het kerkbestuur (maar natuurlijk ook veel andere Biestenaren) een slechte zaak. Er zal dan ook alles worden gedaan om dat te voorkomen.

Een wat uitgebreider artikel over de afscheidnemende bestuursleden wordt op het moment geschreven door Corrie en wordt binnenkort op onze website gepubliceerd. Ook het laatste nieuws omtrent de herindeling van de parochie (en de gevolgen daarvan voor Biest-Houtakker) kunt u ook hier lezen.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?