Skip to main content
Oude straatnamen komen terug
Geschreven door: Lennart

Oude straatnamen komen terug


Vorige week zijn er plotseling nieuwe straatnaambordjes verschenen in de Biest, bij straten waar er nog geen waren. Dat zit zo. Een jaar of acht geleden vroeg de gemeente aan de Heemkundige Kring om zo mogelijk de oude straatnamen op te zoeken bij de circa 90 openbare zandwegen waarvan nog geen naam voorkomt in de administratie van de gemeente en waar dus geen bordjes bij staan. De gecombineerde adviescommissie Straatnamen en de werkgroep zandwegen zijn direct aan de slag gegaan, en ze hebben circa 50 oude namen gevonden. Dit project bleef op de plank liggen, mede omdat de Heemkundige Kring vroeg om er dan ook bordjes bij te plaatsen. Het huidige college heeft er nu werk van gemaakt. Er zijn 10 zandwegen gekozen – in elke kern 2 – waar op proef nieuwe bordjes bij geplaatst worden. En dat is afgelopen vrijdag dus gebeurd.

In Biest-Houtakker zijn 2 zandwegen gekozen die iedereen wel kent. Dat zijn de Bundersweg, van de Biestsestraat bij de camping naar de Gemeintesdijk, en de Blekstraat van de Klein-Westerwijkse straat naar de Akkerstraat.

Bundersweg rechts

Wij zijn bijzonder ingenomen met de bordjes die de gemeente gekozen heeft, een beetje kleiner dan de gewone straatnaamborden, en donkerder van kleur.

Bundersweg links
Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?