Skip to main content

Al vanaf het prille begin van het samen-eten initiatief Wie de pot lust, schuift de 90 jarige Simon de Goede uit Goirle aan. Hoe hij op het spoor kwam van het intiatief, weet hij niet meer precies, maar hij is inmiddels één van de reguliere gasten bij Café Ome Toon. Gisteravond was hij echter geen gast, maar de ‘chef’ van de avond en dook hij de keuken in. En met succes, want zo’n 40 gasten, van jong tot oud, konden genieten van een traditionele Thaise maaltijd. 

Simon is in het verleden vele malen samen met zijn (inmiddels overleden) vrouw naar Thailand afgereisd. Beiden werden verliefd op het land, de mensen en …. de Thaise keuken. Sindsdien eet en kookt hij thuis ook regelmatig een traditionele Thaise maaltijd. Voor de ingredienten zoals kwalitatief goede currys en bijvoorbeeld tamarinepasta gaat hij het liefst naar de lokale Toko omdat dat volgens Simon ’toch echt lekkerder is’.

Toen vanuit de Wie de pot lust werkgroep onlangs een oproep werd gedaan voor gastkoks, twijfelde Simon geen moment en gaf zich op. Het menu en de recepten werden uitgeplozen, de boodschappen gedaan en gistermiddag was het zover: Simon dook samen met vaste Wie de pot lust keukencrew Ans Soetens, Ans Lapien en Lennart de Graaf, de keuken van Ome Toon in. Het resultaat was een smakelijke licht pittige Thaise vissoep, een milde Thaise curry met kip en basmatirijst en een lekker toetje met ijs en ananas in een rietsuikersiroop waar zo’n 40 enthousiaste gasten hun buikje rond mee aten.  “De dankbaarheid en enthousiasme van iedereen in de zaal was hartverwarmend.Ik moet maar 100 worden dan maken we er elk jaar een traditie van.” aldus een tevreden Simon.

Wie van Simon’s kookkunsten wil genieten, zal dus voorlopig nog even moeten wachten. Gelukkig staan er elke 2e en 4e vrijdag in mei en juni nog wel Wie de pot lust avonden op de planning. Zo zullen koks Jan Claassen en Ans Soetens vrijdag 12 mei een lentemenu koken en zal Lennart op 26 mei weer met koks Lieve, Tim, Lotte en Sep aan de slag gaan met het ‘pulled menu’ (pulled pork, pulled chicken en pulled jackfruit met frietjes) voor de tweede editie van de VrijMiBo. Wil je ook langskomen, meld je dan snel aan via het aanmeldformulier.