Skip to main content
Guus fietst dit jaar door Biest-Houtakker

Guus fietst dit jaar door Biest-Houtakker


Voor het derde jaar op rij gaat ultracyclist Guus Moonen uit Moergestel proberen om in 22 dagen 10.000 km te fietsen. Op 5 juni startte Guus en op 27 juni hoopt hij de 10.000 km gehaald te hebben. Het eerste jaar is het hem gelukt, maar vorig jaar met veel regen en wind haalde hij het niet (hij reed toen toch ruim 9.100 km).
Nieuw dit jaar is dat zijn rondje zich dit keer niet beperkt tot het kleine rondje Moergestel. Vanwege de vele zandtransporten tijdens de daguren binnen het korte rondje Moergestel rijdt Guus twee alternatieve ronden: eentje loopt via Oisterwijk (25 km) en eentje doet het dorp Biest-Houtakker (30km) aan, Over het rondje Biest-Houtakker fietst Guus ruim een uur, afhankelijk van ‘meezitten’ of ’tegenslag’. Het rondje Biest loopt over de Biestsedijk, Biestsestraat en vervolgens via de Heuvelstraat naar Moergestel.

Natuurlijk kan Guus bij zijn recordpoging de nodige aanmoedigingen gebruiken. Ook Basisschool Antonius heeft Guus ontdekt en zo nu en dan moedigt een schoolklas Guus bij zijn doorkomst aan. Natuurlijk verschijnt op andere plaatsen hier en daar een bord in een tuin.
Hierbij een oproep: moedig Guus aan, zodat hij zijn recordpoging om het Guiness Book of Records te bereiken kan halen; plaats een bord, hang de vlag uit en moedig hem aan als je hem ziet!

Kortom. Guus door de Biest, de Biest voor Guus!

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?