Skip to main content
Geen zorgen over toekomst basisschool
Geschreven door: Yvonne Mutsaers directeur basisschool Antonius

Geen zorgen over toekomst basisschool


U hebt ongetwijfeld de meest recente berichten gevolgd in de media over de plannen met kleine scholen. Ook in Biest-Houtakker is daarover wat onrust ontstaan, maar dat is onnodig. Er is geen enkele zorg over het voortbestaan van de school. Dit is een eerste idee en er is nog lang geen sprake van aanpassing van de wet of regelgeving. Momenteel is de opheffingsnorm voor een school 23 leerlingen. Een stap naar een opheffingsnorm van 100 leerlingen zou een verviervoudiging betekenen. Het is niet te verwachten dat het zo ver gaat komen.

In Biest-Houtakker is er een financieel gezonde school met een redelijk stabiel aantal leerlingen. We scoren prachtige resultaten die ver boven de landelijke normen en gemiddelden liggen en er heerst een goede werksfeer en sociaal klimaat. Met de nieuwe centrumaccommodatie zijn we straks helemaal klaar voor een mooie toekomst en kunnen we ons goede onderwijs voortzetten. Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind en aan de leefbaarheid van Biest-Houtakker.

Gemeentelijke cijfers en prognoses kunt u zien in de raadsinformatiebrief van februari op de website van gemeente Hilvarenbeek.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?