Skip to main content
Jan Bram houwt ope huis.

Jan Bram houwt ope huis.


Een en twee oktober was ut dan zover, ut vèèfentwintig jaorig bestaan van z’n bedrèèf. En we vur un bedrèèf: van kleine hovenier naor grote ondernemer. Nao veul werk verzetten, want ge zagt al weke lang bedrèèvigheid en veul werkende handen om de twee open daogen te laoten slagen. Nouw dè is gelukt en netuurluk saome mee Jolanda.

Het begon netuurluk meej de opening dur de burgemister, dè heb ik nie meegemaokt dus daor kan ik niks over vertelle. Ik ben om om un uur of een gegaon en ut was ur al gezellig druk. Ut was ur ok wel ut weer vur, want ur waren veul fietsers uit dun omtrek die kwamen kèèke.

As irste kwam ik de Trotse Jan senior tege op zun scootmobiel. Ik had du menne ok bij want as ik alles wilde zien was dè wel nôdig. Ik vertelde Jan Senior dè ik ok un bietje fist had, want menne tuin was dun irste die hullieje Jan had aongeleed. Toen wôônde Piet v.d. Biggelaar daor.

Ik kwam Annie Biggel ok tege en vertelde dè. Oooh Net en is ie nog hetzelfde? Jao Annie hillemal ut zelfde, want ik was wel zo verliefd op dieje tuin, nog meer es op ut huis.

Ik heb heerluk rondgereje en genote van alles wetter te zien was. Ik kan ok nôôt  over dun Hakvoortseweg komen zonder bè Jan in te slaon. Onze Theo zegt: dan rijde gè us via de Akkerstraot naor huis.

Ik moet zegge dek ok wel we raore snoeshaone tegekwam: unne vent en un vrouw meej un megafoon die die un rondleiding gave en dan geregeld zeeje dessur niks aon vonde. En op un bank lag ok al zonne geflipte gast in zun blootje,meej un glas champagne in zun hand en die vond ut mar niks dè al die meense in zenne tuin kwame rondneuze.

Al meej al  kan ik wel zegge dettie zun zaakjes goed op un rij heej. Nie vur niks dettie zoveul prèèze heej gewonne meej zun tuin ontwerpe.

Menne  zaoterdagmiddag was wir gezellig gevuld.  Agge meej de ope daoge gin tèèd had, dan gaode van de week  toch aon.

 

De garoete van Netje Kedetje.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?