Skip to main content
Verslag schaatsen aan de Weissensee
Geschreven door: Jos Wilborts

Verslag schaatsen aan de Weissensee


Een verslag van Jos en Harrie Wilborts:

Dit jaar was het het 30ste jaar dat er geschaatst werd op de Weissensee. 
Op zondag deed ik mee aan de wintertriatlon: 5 km lopen 8 km schaatsen en 8 km langlaufen. Het weer was goed maar het was wel zwaar, maar ik heb het binnen de tijd gehaald.

Op dinsdag ging Harrie voor de 200 km  en ik voor de 100 km. Er werd op het kleine meer een rondje van 12.5 km geschaatst. Dus voor 200 km moesten er 16 rondjes geschaatst worden en er werd al om 6.00 uur gestart dus bijna 2 uur in het donker en dat is toch lastig.
Harrie ging goed van start en is maar een paar keer gevallen. In het donker ging de 100 km in 4.5 uur, daarna werd het zwaarder doordat de zon flink scheen en het ijs steeds zachter werd. De rondetijden werden steeds langer. De laatste ronde was om 16.45 en hij mocht als laatste nog door. En dan komt in die laatste ronde de hele tocht weer voorbij en ben je heel blij dat je die 200 km gehaald hebt. De tijd is dan niet belangrijk, het is een toertocht.
Dit was onze 49ste 200 km tocht. Volgend jaar gaan wij proberen de 50 vol te maken.

Ik heb de 100 km geschaatst. Dat ging goed en dit is een mooie afstand. Op donderdag gingen wij nog keer voor de 100 km van start. Die was voor vrijdag gepland maar er was toen veel sneeuw voorspeld. Deze tocht werd zeer zwaar omdat het de hele dag regende en het ijs steeds gevaarlijker werd en daarom hebben wij maar 50 km geschaatst.

Alles bij elkaar was het toch weer een mooie week aan de Weissensee. Met zo’n 4.500 Nederlandse schaatsers was het weer een gezellige boel.
Na carnaval ga ik nog drie tochten in Canada schaatsen met de stichting van de Weissensee.

Groetjes.
Jos en Harrie Wilborts.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?