Skip to main content
Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee
Geschreven door: Webredactie

Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee


Wordt het wel of wordt het weer geen Elfstedentocht dit jaar ?
Voor de Biestse bikkels Jos en Harrie Wilborts in elk geval wél. Morgen (26/1) vertrekken zij weer naar de Weissensee in Oostenrijk om de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. Dit Nederlandse evenement dat drie weken duurt wordt dit jaar voor de 29e keer gehouden. Ruim duizend Nederlanders doen hier aan mee.
Weissensee 2016Harrie en Jos tijdens de tocht in 2016.

In twee opeenvolgende weken kunnen de toerrijders op woensdag en op zaterdag de 200 km lange tocht rijden (dit jaar in 12 rondes van 16,8 km). Daarnaast wordt aanstaande zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap verreden, 80 km voor de vrouwen en 100 km voor de mannen, te zien bij Studio Sport.
Woensdag 1 februari rijden de wedstrijdrijders de Alternatieve Elfstedentocht van 200 km.

Weissensee kruisjeJos en Harrie willen dinsdag a.s. (31/1) aan de toertocht van 200 km deelnemen, en als het meezit doen ze dat vrijdag (3/2) nog een keer. En dit jaar nemen ze de Biestse vlag mee, want ze hebben iets te vieren; ze hopen samen het 50e Alternatieve Elfstedenkruisje te halen. Jos heeft er al 29 en Harrie 20; dat zit wel goed.

De rijders zijn te volgen op www.weissensee.nl 
De toertochten starten ’s morgens om 7.00 uur. Om het kruisje te bemachtigen moeten de rijders voor 17.00 uur, dus uiterlijk 10 uur na de start aan de laatste ronde beginnen. Dat halen de Biestse bikkels mee gemaàk: Jos z’n persoonlijke record is 8.23 uur en Harrie 8.39 uur. Hoe ze het deze keer doen kun je de hele dag op internet volgen; tik de naam in of het volgnummer:
– dinsdag 31 januari heeft Harrie volgnummer 5744 en Jos 5745
– vrijdag    3 februari heeft Harrie volgnummer 7681 en Jos 7682.

Toejuichen mag, maar dan wel heel hard !

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?