Skip to main content
In memoriam Net de Graaf
Geschreven door: CV de Pinnekleuvers

In memoriam Net de Graaf


Net de GraafAfgelopen week heeft ons het droevige bericht bereikt dat Net de Graaf, lid van D’ouw Blauw, op donderdag 12 januari jl. is overleden.
Jarenlang is Net actief lid geweest bij onze vereniging, en ook later is zij altijd zeer betrokken gebleven bij de Carnaval in het Pinnekleuversgat. Carnaval zat in haar bloed, Net was een Pinnekleuver in hart en nieren.
Lange tijd was zij zeer actief betrokken bij de Zêveravonden, waar zij elf maalin de Zêverton heeft gestaan. Met haar uitgesproken typetjes zoals Pien Flapscheut, Vrouw in den bouw, Beauty van de Biest en Stien Stress kreeg zij keer op de keer de lachers op haar hand. Humor liep als een rode draad door haar leven.
Later was Net nog enkele jaren actief betrokken achter de schermen van de Zêveravond waar zij de rol van “moeder van de Zeveraars” op zich nam.

In 1989 mocht Net de prijs “Verdienstelijke Dorpsgenoot ”in ontvangst nemen en sinds 1994 was Net in het bezit van “Het Groot Bijl” voor haar verdiensten, openbare carnaval in Biest-Houtakker.
Net was ook medeoprichter van Stichting Welgement en het likeur “Ut Biests Regentje”. Welgement Facilitair werd een onderdeel van deze stichting, en heeft daardoor een zeer belangrijke rol gespeeld over hoe Carnaval nu wordt gevierd in het Pinnekleuversgat.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?