Skip to main content
intocht van Sinterklaas in Biest-Houtakker
Geschreven door: Sinterklaas comité

intocht van Sinterklaas in Biest-Houtakker


sint01Sinterklaas maakt met een flink gezelschap Zwarte Pieten binnenkort (als alles goed gaat) weer zijn opwachting in ons land. Op zondag 20 november om 11 uur zal de Goedheiligman Biest-Houtakker binnen varen bij de Holenakkerbrug in de Akkerstraat. Sinterklaas en Pieten worden al jaren door een menigte zingende kinderen ontvangen. De Sint en zijn Pieten worden per oldtimer pick-up begeleid door de fanfare naar de gymzaal bij Café Ome Toon.
Tijdens zijn bezoek in de gymzaal kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt Sinterklaas hartelijk door de burgemeester of wethouder ontvangen. De Pieten treden hier voor de kinderen op en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend!. Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 13:00 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s-nachts gaan Sinterklaas en de zwarte Pieten natuurlijk schoentjes vullen.

Elk jaar organiseert het Sinterklaascomité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de periode voorafgaand (week 45) is het Sinterklaascomité al in Biest-Houtakker rondgegaan om zoveel mogelijk van deze loten te verkopen. De opbrengsten hiervan worden weer gebruikt om alle kinderen in Biest Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeau en snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 31 december 2016 worden opgehaald.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?