Skip to main content
Aanschaf nieuwe leesboeken basisschool

Aanschaf nieuwe leesboeken basisschool


De afgelopen tijd is er hard gewerkt om in de basisschool een mooie leestrap te maken. Ook hebben we alle oude boeken opgeruimd en samen met Mai van Limpt van de openbare bibliotheek in Hilvarenbeek een goede selectie gemaakt van actuele en vooral goede leesboeken. Dit met als resultaat dat er ruimte is ontstaan voor nieuwe leesboeken. Omdat wij als school lezen en leesplezier erg belangrijk vinden hebben we hier een flinke investering in gedaan.

Donderdag 22 mei was het dan eindelijk zo ver. Met 8 kinderen gingen Mai van Limpt en juffrouw Inge naar kinderboekenwinkel de Zevensprong in Tilburg. Daar mochten de kinderen 100 nieuwe boeken uit gaan kiezen voor de leestrap in de school. Deze boeken uit verschillende categorieën zoals leesboeken, informatieve boeken, sprookjesboeken, prentenboeken enz. werden uitgekozen door de kinderen zelf. Voorwaarde was wel dat het uitkiezen ervan met een brede blik zou gebeuren en veel kinderen op school de boeken leuk moesten vinden. Dit was dus een hele klus. Maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we erg veel leuke nieuwe boeken op school.

Om het boekenaanbod en het leesplezier actueel te houden en te stimuleren zal de school met regelmaat nieuwe actuele boeken blijven aanschaffen. Ook zullen er volgend schooljaar weer volop activiteiten centraal staan in het teken van leesbevordering en leesplezier.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?